• paarden.jpg

Massage en bewegingstherapie bij paarden

Animal Rehab Assistant & Sports Coaching (Equine) aan VIVES Zuid

Wil je aan de slag in een hydrotherapiecenter of een rehabilitatiecentrum, of wil je adviseren voor een optimale (sport)conditie bij paarden? Dan is deze opleiding in samenwerking met de Belgische beroepsvereniging voor dierfysiotherapeuten ongetwijfeld iets voor jou. Deze postgraduaatopleiding omvat zowel sportcoach als dierbewegingstherapie bij het (sport)paard.

In een eerste module a - Massage en bewegingstherapie bij paarden - komt, naast anatomie en spierfysiologie o.a. ook massagetechnieken, stretching en hydrotherapie aan bod. Deze module legt de link naar de rehabilitatie en geeft raakpunten met de dierfysiotherapie aan.

In de tweede module gaat de module 2a - Training en voeding van het sportpaard - de uitdaging aan je te verdiepen in de biomechanica, orthopedische en neurologische aandoeningen, overload en decompensatie, de fysiologie van het hart en de bloedcirculatie en komen de verschillende sportdisciplines aan bod. Dit wordt aangevuld met een flinke dosis voeding, conditiescore en formulaties voor wedstrijdconditie. Ook training, saddle- and bitfitting en de optimale huisvesting van het paard passeren de revue.

Na het volgen van module 1a en 2a wordt de opleiding vervolledigd met een stage van 30 dagen in de sector hond (Module 3 a).

Doelgroep

Niveau Bachelor (bij voorkeur afstudeerrichting dierenzorg).
Vrijstellingen kunnen aangevraagd worden mits een minimumscore van 12/20 (voor anatomie theorie) en goedkeuring van de coördinator van de opleiding.

Certificering

Afgestudeerde Bachelors kunnen na het succesvol beëindigen van de drie modules, een postgraduaatsgetuigschrift uitgereikt krijgen.
De opleiding wordt aangeboden als een combinatie van afstandsonderwijs (begeleide zelfstudie) voor de basisvakken en contacturen (grootste deel) voor de specifiekere vakken en de praktijk.

Locatie

De lessen worden gegeven aan de VIVES campus Roeselare en in het Waterhof te Velm. De lessen gaan door op maandag, niet tijdens de schoolvakanties. Hiervan kan worden afgeweken indien noodzakelijk .

Module 1a wordt aangeboden in academiejaar 17-18, module 2a en stage vanaf academiejaar 18-19.
Betaald Educatief Verlof kan worden aangevraagd.

Kostprijs

€ 1.800  per module

Gastdocenten

Emilie Depasse en Ellen Martens

Informatie

Arnold Stael
[email protected]
Tel 051/26 19 50

Deel dit via

Start op 8 januari 2018

Heb je vragen?Ik help je graag verder!Sylvie Demeulemeestere+32 51 23 23 30
mail mij