• paard.png

Massage en bewegingstherapie bij paarden

Massage en bewegingstherapie bij paarden aan VIVES Zuid

In deze navorming voor paardenliefhebbers komt, naast anatomie en spierfysiologie o.a. ook massagetechnieken, stretching en hydrotherapie aan bod. Deze module legt de link naar de rehabilitatie en geeft raakpunten met de dierfysiotherapie aan.

In de tweede module gaat de module 2a - Training en voeding van het sportpaard - de uitdaging aan je te verdiepen in de biomechanica, orthopedische en neurologische aandoeningen, overload en decompensatie, de fysiologie van het hart en de bloedcirculatie en komen de verschillende sportdisciplines aan bod. Dit wordt aangevuld met een flinke dosis voeding, conditiescore en formulaties voor wedstrijdconditie. Ook training, saddle- and bitfitting en de optimale huisvesting van het paard passeren de revue.

Doelgroep

Niveau Bachelor (bij voorkeur afstudeerrichting dierenzorg). Vrijstellingen kunnen aangevraagd worden mits een minimumscore van 12/20 (voor anatomie theorie) en goedkeuring van de coördinator van de opleiding.

Data

12/11 - 26/11 - 03/12 - 10/12/2018
07/01 - 21/01 - 11/02 - 04/03 - 11/03 - 15/04 - 06/05 - 13/05/2019 (examen)

Certificering

Afgestudeerde Bachelors kunnen na het succesvol beëindigen van de vorming, een getuigschrift uitgereikt krijgen. De opleiding wordt aangeboden als een combinatie van afstandsonderwijs (begeleide zelfstudie) voor de basisvakken en contacturen (grootste deel) voor de specifiekere vakken en de praktijk.

Locatie

De lessen worden gegeven aan de VIVES campus Roeselare en op locatie. De lessen gaan door op maandag, niet tijdens de schoolvakanties. Hiervan kan worden afgeweken indien noodzakelijk Betaald Educatief Verlof kan worden aangevraagd.

Kostprijs

€ 1.800 

Gastdocenten

Emilie Depasse en Ellen Martens

KMO-portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor steun via de kmo-portefeuille. Let wel: de steunaanvraag moet gebeuren binnen de veertien dagen na de start van de opleiding. Meer info op www.kmo-portefeuille.be - erkenningsnummer VIVES-zuid: DV.O101992

Deel dit via

Start op maandag 15/10/2018

€ 1.800 per module
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Arnold Staelmail mij