• food54.jpg
  • foodtech11.jpg
  • brood.png
Bachelor in de agro- en biotechnologie

Voedingstechnologie

Bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting voedingstechnologie aan VIVES Zuid

Heb je een passie voor voeding? Wil je meer leren over hoe je de smaak en kwaliteit kan bewaken en verbeteren? Zegt productontwikkeling jou iets of heb je oog voor goed ondernemerschap? Dan is voedingstechnologie echt iets voor jou!

We worden allemaal steeds kritischer als het aankomt op de kwaliteit van wat we op ons bord aantreffen. Consumenten vragen zich af of wat ze kopen in de supermarkt, thuis klaarmaken of voorgeschoteld krijgen in een restaurant wel hygiënisch, veilig, gezond en milieuvriendelijk is.

In deze opleiding leer je alles over de ontwikkeling van voedingsmiddelen: van houdbaarheid en kwaliteit tot gezondheid en marketing, van ontwikkeling tot productie en van concept tot eindproduct.

Wil je graag meer weten? Neem dan een kijkje op de digitale infodag of boek je VIP-bezoek voor een persoonlijke rondleiding op de campus in Roeselare.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Welke vakken staan op het programma
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Deel dit via
Knelpuntberoep

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.