• biotechnologie
  • biotechnologie2.jpg
  • biotechnologie3.jpg
Bachelor in de agro- en biotechnologie

Biotechnologie

Bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting biotechnologie aan VIVES Zuid

Zie je jezelf al aan de slag als laboratorium-biotechnoloog (laborant), of ben je meer geïnteresseerd in de job van milieudeskundige of productiespecialist in de voeding? In de sector van de biotechnologie zijn er heel wat tewerkstellingsmogelijkheden.

  • rode biotechnologie: deze discipline omvat de medische toepassingen. In de praktijk gaat het onder andere om de productie en het aanwenden van geneesmiddelen, vaccins, antilichamen... Ook het gebruik van gentherapie  en stamcellen behoort tot dit domein.
  • witte biotechnologie: deze tak maakt gebruik van milieuvriendelijke  processen voor de productie van chemische stoffen en bio-energie. Witte biotechnologie omvat ook de analyse van lucht-, water- en bodemstalen.
  • groene biotechnologie: tot dit domein behoort het verbeteren van planten via traditionele veredelingstechnieken en via genetische modificatie. Groene biotechnologie omvat ook de controle van de voedingsproducten.
  • blauwe biotechnologie: in deze sector maakt men gebruik van mariene organismen (groenwieren,  diatomeeën…) voor de productie van onder andere: bio-energie, farmaceutische producten, verven, vis- en veevoeder ...
Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Deel dit via

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.