• agro18.png

Bachelor in de agro- en biotechnologie

Dit is een bacheloropleiding aan VIVES Zuid

Zeggen dat de maatschappij als een sneltrein evolueert en innoveert, is niet meer dan een open deur intrappen. Meer dan ooit wordt met een vergrootglas naar het hoger onderwijs gekeken om een antwoord te bieden op de vraag van het werkveld naar flexibele en kwaliteitsvolle werknemers. De sector schreeuwt om competente, zelfstandige en creatieve werknemers die zich goed kunnen aanpassen aan de snel evoluerende werkomgeving.

De opleiding agro- en biotechnologie omarmt deze evoluties door niet alleen in te zetten op de uitbouw van de toegepaste kennis van de studenten, maar ook door jouw vaardigheden te ontwikkelen: onderzoekend leren, actief leren, zelforganisatie en probleemoplossend denken zijn vaardigheden die je absoluut nodig hebt. De opleiding biedt zes duidelijke vormingstrajecten aan. In elke afstudeerrichting volg je al vanaf de eerste opleidingsfase een eigen opleidingsweg. Ondersteund door een toegepaste wetenschappelijke bagage groei je al doende (stage, practica ...) door naar die specifieke beroepssector, waarin je je later graag wil uitleven. 

Gepassioneerd door dieren, biologie, groen, landbouw of voeding? Kies dan een van onderstaande afstudeerrichtingen waarmee je een bachelor in de agro- en biotechnologie kunt behalen. Benieuwd naar de onderwerpen die in deze opleiding aan bod komen? Test je kennis in de basisquiz en sluit af met een quiz die aansluit bij één van de afstudeerrichtingen.

Deel dit via

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.