• foodstem.png
Wetenschapscommunicatie - Food Lab

AfSTEMmen op Food: workshop rond voeding voor leerkrachten secundair onderwijs

AfSTEMmen op Food: workshop rond voeding voor leerkrachten secundair onderwijs aan VIVES Zuid

Suikerarme cake? Productontwikkeling en STEM vormen een perfecte match! Real life uitdagingen moedigen leerlingen aan om een onderzoekende houding aan te nemen en aan de hand van een STEM-didactiek zelf een voedingsproduct te ontwikkelen.

Aan de hand van sessies voor leerkrachten secundair onderwijs worden tools en handvaten aangereikt om samen met leerlingen een voedingsproduct te ontwikkelen. Tijdens de workshop wordt niet alleen gefocust op het didactische luik maar ook op het technologisch aspect. Tijdens de sessies wordt aangeleerd hoe producten ontwikkeld worden en welke technieken hierbij komen kijken.

De hogeschool VIVES nodigt je graag uit op deze workshop die kadert binnen het project AfSTEMmen op Food en specifiek gericht is naar leerkrachten secundair onderwijs (2de en 3de graad). Aanmelden is noodzakelijk en kan hier.

Deel dit via

Dinsdag 26 november 2019, start om 9u tot 15u30

Tijdens de workshop wordt één case van productontwikkeling in de voedingsindustrie (één suikerarme cake)doorlopen, inclusief het werken met de benodigde apparatuur.

Gratis
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Annelien Desplentermail mij