VIVES Roeselare op koers: in gesprek met oud-studenten Frederik Backaert en Yves Lampaert

biotechniek

Op dinsdag 21 november 2017 vindt in VIVES campus Roeselare een gespreksavond plaats met twee oud-studenten en wielerkampioenen Frederick Backaert en Yves Lampaert. Moderator van het gesprek is Bart Coopman, hoofdredacteur Focus-WTV.

Beide landbouwerszonen bouwden na hun studies agro- en biotechnologie in VIVES campus Roeselare gestaag aan hun wielercarrière. Yves rijdt sinds 2015 bij Quick Step Floors en veroverde na een wereldtitel ploegentijdrijden in 2016 dit jaar, als Belgisch kampioen tijdrijden, zelfs eventjes de rode trui in de Ronde van Spanje. Frederik tekende in 2014 bij Wanty-Group Gobert. Na o.a. ritwinst en winnaar van het puntenklassement in de Ronde van Oostenrijk werd hij de voorbije zomer na de Ronde van Frankrijk pas echt bekend bij het grote publiek. Door zijn ongekende aanvalslust was Frederik één van de figuren van deze Tour. De avond wordt afgesloten met een drankje aangeboden door VIVES.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in wielrennen of meer wil te weten komen over de ambities van beide jonge wielrenners is dit de perfecte avond. Bovendien kun je voor de start van het gesprek en de viering zelf al eens je beste beentje voorzetten. Iedereen kan deelnemen (geen speciale kleren nodig). Wie wordt de VIVES-sprintkampioen en wint een gesigneerd wielertruitje van één van beide wielrenners?

Programma

17u30: ontvangst en mogelijkheid tot deelname aan een sprintwedstrijd over 166m
19u00: start gesprek
20u15: Yves en Frederik worden in de bloemetjes gezet
20u30: finale sprint en prijsuitreiking

Iedereen is welkom maar aanmelden is verplicht tot en met 20 november 2017 via onderstaand aanmeldingsformulier.

Deel dit via