Schrijf je in voor afstandsonderwijs

Welkom bij VIVES op afstand! We vinden het fijn dat je je wil inschrijven voor een van onze opleidingen via afstandsonderwijs. Een diploma dat je behaalt via afstandsonderwijs is een officieel diploma en net zoveel waard als een diploma dat een student in dagonderwijs op onze hogeschool kan behalen. Dat betekent echter ook dat dezelfde toelatingsvoorwaarden van toepassing zijn.

Om van start te kunnen gaan met een bacheloropleiding, moet je afgestudeerd zijn in het secundair onderwijs (ASO, KSO, TSO of na een zevende jaar BSO), Nederlands spreken en over voldoende leerkrediet beschikken. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een werkattest.

Schrijf je nu in!

Het academiejaar gaat officieel van start half september, maar voor veel opleidingen kun je ook later instappen. Wil je weten of dit voor jouw opleiding mogelijk is? Mail dan naar [email protected].

De inschrijving bestaat uit 2 stappen: de online registratie en de definitieve inschrijving.

Was je vorig academiejaar student bij VIVES en wil je nog een (vervolg)opleiding volgen? Inschrijven t.e.m. 31 oktober gebeurt via kuloket.vives.be. Inschrijven na 31 oktober gebeurt via onderstaande procedure (stap 1 en stap 2).

Stap 1: online registeren 

De online registratie kan perfect van thuis uit. Selecteer hieronder de opleiding waarvoor je je wil inschrijven in het academiejaar waarin je de opleiding wil starten en doorloop de online registratie. Tip: deze registratie lukt het best op een computer, niet op een smartphone of tablet.

Schrijf je in voor academiejaar 2018-2019

Stap 2: definitief inschrijven 

Nadat je je online hebt geregistreerd, ontvang je een e-mail ter bevestiging. Lees deze e-mail én bijlage aandachtig. In de bijlage staat wat je moet doen om je inschrijving te finaliseren. Voor de meeste opleidingen kan je je inschrijving van thuis uit definitief afwerken. 

Uiteraard ben je ook steeds welkom op onze campus om je inschrijving definitief in orde te brengen. Nadat je definitief bent ingeschreven, ontvang je informatie over de start van de opleiding, je inschrijvingsdocumenten, factuur en studentenkaart. Je bent dan helemaal klaar om bij VIVES van start te gaan.  Je ontvangt bij inschrijving een factuur ter betaling. Je hoeft op het moment van inschrijving dus geen betaling te doen, alles gebeurt via overschrijving.

Vragen? 

Lukt het niet om je in te schrijven of zit je met vragen? Stuur een mailtje naar [email protected] en we helpen je graag verder. Uiteraard kun je ook langskomen op een van onze campussen om je inschrijving in orde te brengen.  Dat kan elke werkdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 17u. Opgelet: tijdens vakantieperiodes zijn er afwijkende openingsuren.