Versterking van de ontwikkeling van duurzame en gezonde levensmiddelen
Onderzoeksdomeinen

Veel uitdagingen op vlak van duurzaamheid en gezondheid zijn voedingsgerelateerd. In de komende decennia zal het ontwikkelen van duurzame en gezonde levensmiddelen die (1) blijven beantwoorden aan de hoogste kwaliteitsstandaarden, (2) technisch en economisch haalbaar zijn en (3) meer en meer tegemoetkomen aan de noden van het individu dus ongetwijfeld de belangrijkste ‘driver’ zijn voor product en proces innovaties in de voedingsindustrie.
De voedingsindustrie is zeer belangrijk in Vlaanderen en vooral in West-Vlaanderen. Bijgevolg is voeding één van de focuspunten in de beleidsdoelstellingen van de provincie wat reeds geleid heeft tot verschillende voedingsgerelateerde initiatieven in de provincie. Om de strategische positie van de Associatie KU Leuven te waarborgen in het voedingsdomein in West-Vlaanderen, willen VIVES (Expertisecentrum Agro- en Biotechnologie) en KU Leuven (Food & Lipids en TQAP) samenwerken om enerzijds hun onderlinge samenwerking en anderzijds deze met industriële partners te versterken en samen belangrijke stappen te zetten in de ontwikkeling van duurzame en gezonde levensmiddelen.
Deze samenwerking focust vooral op de technologische, kwaliteitsgerelateerde aspecten van het ontwikkelen van gezonde en duurzame levensmiddelen.
Partners
