• machine.jpg
  • ai-machine.png

Wear AI

Tetra-project: Monitoring (en predictie) van gereedschapsslijtage via AI.

Het project heeft tot doel het toepassen en het bewustmaken van de toegevoegde waarde van AI voor monitoring (en predictie) van gereedschapsslijtage binnen de maakindustrie. De aangewende data hierbij zijn het elektrisch vermogen van de bewerkende machine gecombineerd met informatie uit het verleden.

De gebruikte algoritmes in de cases zijn niet het belangrijkste resultaat wel de weg ernaartoe. Na het project moeten maakbedrijven, geassisteerd door softwarehuizen, in staat zijn om het proces te herhalen in een andere (voor hen van toepassing zijnde) context.

De maakindustrie is de primaire doelgroep en heeft rechtstreeks baat bij de projectresultaten. De integratoren en installateurs, machinebouwers en gereedschapsfabrikanten zijn de tweede doelgroep met een ondersteunende rol voor de maakbedrijven.

Tot slot hebben ook IT-bedrijven als de derde doelgroep baat bij de resultaten van het project in hun rol als ontwikkelaars en implementators. Deze doelgroepen omvatten meer dan 600 bedrijven. De bedrijven uit de beschreven doelgroepen zijn typisch KMO’s met gemiddeld 47 werknemers per bedrijf.

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Lopend01/03/202028/02/2022
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Koen Denysmail mij

Experten van dit project:

Meer info over dit project?

Neem contact op met Koen Denys via mail