• eendekroos.png
  • eendekroos2.png

Waardeketen eendenkroos

implementeren van een waardeketen voor eendenkroos

Het doel van dit project is het implementeren van een waardeketen voor eendenkroos. De Vlaamse landbouw kampt met een nutriëntenoverschot dat zorgt voor milieuproblemen. Het verwerken van deze nutriënten is een kost voor de landbouwer ondanks het feit dat deze nutriënten een waarde hebben als voedingsbron voor biomassaproductie.

Eendenkroos heeft potentieel om landbouwkundige afvalstromen te zuiveren en daarbij eiwitten te produceren die een waarde hebben voor de voeder- en voedingsindustrie. Op deze manier worden reststromen terug ingezet en wordt circulaire economie bekomen. Voorgaande onderzoeken hebben al aangetoond dat eendenkroos kan groeien op reststromen, maar in Europa is er nog geen afnemer voor deze eendenkroos of de verwerkte producten.

Dit project zal streven naar het ontwikkelen van een waardeketen zodat de markt geopend kan worden voor dit circulair product. Daarbij zal de nadruk gelegd worden op het verwerken van eendenkroos tot een stabiel te vermarkten product in food en feed. Hiervoor zullen de technische en economische parameters gevalideerd worden op relevante schaal en zal er gefocust worden op ketenimplementatie in de betrokken sectoren.

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Lopend01/01/201921/12/2020
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Yves De Bleeckermail mij

Expert van dit project:

Meer info over dit project?

Neem contact op met Yves De Bleecker via mail