• drone2.png

Vi-RTE - VIVES RPAS Technology Enhancement II

PWO project

In de dronesector is er een zeer snelle technologische evolutie gaande onder sterke impuls van crowdfunding (vb kickstarter). Het Vi-RTE-project beoogt het onderzoek naar nieuwe technologie die in de Drone-wereld doorgang vindt. Enerzijds is er het energieprobleem van Drones dat een beperkte vliegduur levert en anderzijds het gebrek aan simulatoren voor training in complexe situaties.

Er zal een VR-trainingsomgeving gecreeërd worden waarin deze operaties kunnen getraind worden. Hierbij wordt uitgegaan van bestaande softwarepakketten, die aangepast worden naar de noden van de applicatie. Hiernaast wordt ook de brede industrie geïnformeerd over deze innovatieve technologie. Vanuit deze insteek wordt onderzocht waar de trainingstechnologie een meerwaarde kan bieden.

Naast de trainingswereld wordt onderzocht hoe drones kunnen contactloos opgeladen worden.  Dit is van belang voor toepassingen in een moeilijke omgeving waar een grote mate van automatisering nodig is.  Een voorbeeld hiervan vormen maritieme toepassingen.

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Afgerond01/09/201631/08/2017
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Koen Denysmail mij

Projectmedewerkers

Interesse om een eigen project te starten?

Neem contact op met Koen Denys via mail