• VR02.png

Vi-MRO: Virtual Reality in Maintenance, Repair & Overhaul

PWO-project

De MRO (Maintenance, Repair & Overhaul) luchtvaartindustrie is arbeids- en tijdsintensief. Per vluchtuur wordt al snel meer dan 12 man-uur onderhoud gepland. De bedrijven zijn steeds op zoek naar opportuniteiten en innovatieve middelen om de productiviteit en ook de veiligheid van personeel te vergroten. De integratie van simulatie in de opleiding is één van deze middelen die al lang kostenefficiënt toegepast worden.

De disruptieve Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) technologie kunnen een meerwaarde bieden voor bedrijven uit de vliegtuigonderhoudssector. Door 3D simulatie van een vliegtuig kunnen er onderhouds procedures geoefend worden. Dit is zo voor de cockpit maar tevens voor de diverse boordsystemen. Zo kan bvb het uitwisselen van een foute computer nagebootst worden. Met bestaande infrastructuur kunnen ook snel verschillende vliegtuigtypes na elkaar geoefend worden.

Op termijn leidt de toepassing van VR en AR tot een sneller en efficiënter oplossen van praktijkproblemen in en rond het vliegtuig. Dit “Vi-MRO” project gaat uit van de onderzoeksgroep Luchtvaart van de VIVES campus VLOC in Oostende en wordt samen met partners uit de luchtvaartwereld ondersteund.

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Lopend01/09/201831/08/2019
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Koen Denysmail mij

Expert van dit project:

Meer info over dit project?

Neem contact op met Koen Denys via mail