• startup.png

TURBO Brugge

EFRO Turbo 2.0

Het project TURBO wil in Bruggeeen duurzame samenwerking realiseren tussen het hoger onderwijs, lokale organisaties en jongerenverenigingen, de stad Brugge en het bedrijfsleven om studenten en jongeren ondernemingszin bij te brengen en naar ondernemerschap toe te leiden. 

Diverse methodieken worden ingezet. Business Coaches worden ingezet om het potentieel van het hoger onderwijs maximaal naar boven te halen. Ze zijn antenne, aanspreekpunt en promotor rond ondernemerschap in de hogeschool zowel naar studenten als docenten en onderzoekers. Ze verzorgen de link met het lokale bedrijfsleven en de vele externe initiatieven rond ondernemerschap. In overleg bouwen de businesscoaches een traject uit, mee gebaseerd op best-practices in binnen- en buitenland.

Om de werking verder te verruimen zal een professionaliseringsaanbod ontwikkeld worden voor docenten. Op die manier kan elke docent eerstelijnsadvies geven en doorverwijzen naar de Business Coaches en andere stakeholders.

Business coaches

Je kunt als VIVES-student of docent bij de interne Business Coaches terecht met vragen over ondernemen, starten met een eigen zaak, pitchen, talentonwikkeling, Businessplannen schrijven, bureelruimte, enz. De coaches gaan met je in gesprek en zoeken oplossingen om je zaak sneller of beter van start te laten gaan. 

VIVES ondersteunt toekomstige ondernemers met:

versneld attest bedrijfsbeheer behalen (tijdens je opleiding en niet enkel bij afstuderen);

het statuut student-ondernemerwaarmee je net als een topsporter extra faciliteiten kan genieten;

het officieel statuut student/zelfstandige aanvragen;

coaching op maat (businessplan, pitchen, marketing, juridische vorm, teamsamenstelling, talentontwikkeling,...);

netwerk van bedrijven en expertisecentra.

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentra:
Status: Startdatum: Einddatum:
Lopend01/09/201831/08/2020
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Matthias Malfreremail mij

Experten van dit project:

Meer info over dit project?

Neem contact op met Matthias Malfrere via mail