• zorgtechnologie

Techno'logische' zorg

PWO project

Zowel KMO’s, onderzoeksinstellingen als zorgorganisaties zijn bereid te innoveren in de zorgsector. Echter toont het gebruik van technologie in de gezondheidzorg een merkwaardig onevenwicht. In de medische zorg volgen innovaties elkaar snel op en zijn deze goed voor de helft van de kosten voor de gezondheidszorg in westerse landen. Technologische innovaties in de langdurige zorg blijken daarentegen niet altijd ingang te vinden en de beoogde resultaten te behalen.

De PWO vertrekt vanuit de volgende onderzoeksvraag: hoe komt het dat technologische innovaties in de langdurige zorg moeilijk ingang vinden op de werkvloer? Hierbij zijn de onderliggende onderzoeksvragen: Wat zijn de belemmerende factoren die technologische innovaties in de weg staan en hoe denkt de sector over zorgtechnologie als middel om kwalitatieve en betaalbare zorg in de toekomst te kunnen blijven aanbieden?

Dit project wil niet enkel focussen op de belemmerende factoren die innovaties in de zorg in de weg staan, maar tevens op de opportuniteiten die het hen biedt. Daarbij zal het onderzoek zich niet enkel richten naar de zorgactoren in de langdurige zorg (care, cure, patiënten, thuiszorg) maar evenzeer naar de aanbieders van zorgtechnologie die problemen ondervinden met het ontwikkelen en het vermarkten van hun producten. 

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentra:
Status: Startdatum: Einddatum:
Afgerond01/11/201531/08/2016
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Lisa Kerckhof+32 50 40 59 26
mail mij

Projectmedewerkers

Interesse om een eigen project te starten?

Neem contact op met Lisa Kerckhof op +32 50 40 59 26 of via mail