• dementie.png

[email protected] with dementia

[email protected] with dementia: van behoefte tot implementatie van zorgtechnologie

Bedrijven geven aan dat hun producten en diensten in zorgtechnologie moeizaam hun weg vinden naar de thuiszorgmarkt, ondanks de voordelen zoals langer zelfstandig kunnen thuis wonen, efficiƫnter gebruik van middelen en personen in de zorg. Het algemene doel van dit TETRA-project is om bedrijven specifieke expertise bij te brengen om producten en diensten beter af te stemmen op de noden van de doelgroep personen met lichte dementie zodat ze beter inzetbaar zijn.

Dit gebeurt enerzijds via het ontwikkelen van een aantal methodieken voor het hele proces van ontwerp tot vermarkting en anderzijds door het toepassen van deze methodieken in praktijk. Dit bevordert de implementatie van deze specifieke zorgtechnologie met als doel personen met lichte dementie langer zelfstandig en veilig thuis te laten wonen.

De resultaten uit het TETRA-project, kunnen gebruikt worden door een verschillende grote doelgroepen die ook vertegenwoordigd worden in de gebruikersgroep: bedrijven in de zorgtechnologiesector (reeds bestaande zorgtechnologie-aanbieders (n=19), bedrijven die zich richten op de ontwikkeling van nieuwe producten en/of de integratie van bestaande producten en installatiebedrijven en systeemintegratoren), zorgen dienstverlenende bedrijven (n=12) en eindgebruikers (personen met dementie, mantelzorgers en familie en professionele zorgverleners).

Meer informatie

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Afgerond01/09/201731/08/2019
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Lisa Kerckhofmail mij

Projectmedewerkers

Interesse om een eigen project te starten?

Neem contact op met Lisa Kerckhof via mail