• senior voeding

Seniorproof: handleiding voor voeding op maat van senioren

Ontwikkeling van specifiek opleidings- en educatiemateriaal

Ondervoeding bij senioren is een fundamenteel probleem. Enkel een multidisciplinair aanpak met de voedingsindustrie, zorgsector en de senioren kan leiden tot een effectief resultaat. Uit onderzoek (TETRA, 2014 en 2015; Erasmus+, 2015) is gebleken dat momenteel de kennis rond ondervoeding en de mogelijkheden om op deze problematiek in te spelen, vaak ontoereikend is. Het project ‘seniorproof’ beoogt het ontwikkelen van specifiek opleidings- en educatiemateriaal voor de verschillende actoren op basis van resultaten uit vorig onderzoek.

Daarnaast wordt de haalbaarheid onderzocht van een scoresysteem die tot een label ‘seniorproof’ kan leiden. Hiermee zouden bedrijven (voedingsbedrijven en cateraars) en zorgsettings, die duidelijke inspanningen leveren ter preventie van ondervoeding, zich kunnen onderscheiden. In samenspraak met de verschillende actoren, worden hiervoor concrete checklists opgesteld.

Bovendien worden de mogelijkheden en hindernissen voor de creatie van dergelijk label onderzocht. Tenslotte wordt het smaakpanel van senioren verder uitgebouwd ter ondersteuning van de ontwikkeling van nieuwe voedingsproducten.

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentra:
Status: Startdatum: Einddatum:
Lopend01/09/201631/08/2019
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Yves De Bleeckermail mij

Experten van dit project:

Meer info over dit project?

Neem contact op met Yves De Bleecker via mail