• leraar.png

Samen Opleiden

VIVES-project

Via het uitbouwen van een duurzame en structurele samenwerking met onze partnerscholen binnen de opleidingen EBAKO, EBALO en EBASO willen we inzetten op het samen leren en onderzoeken binnen de lerarenopleiding. Expertise-uitwisseling tussen hogescholen (lerarenopleiders/studenten) en scholen (leerkrachten) maakt het opleiden van leraren op die manier nog meer tot een gedeelde verantwoordelijkheid.

Bovendien draagt onderzoek doen door leraren, lerarenopleiders en studenten samen bij tot de kwaliteitsverhoging van het onderwijs en tot de professionalisering van leraren. Het opzet draagt tegelijk ook bij aan de profilering van de lerarenopleiding als aanspreekpunt voor expertise en motor voor vernieuwing.

Concreet zetten we in op:

  • Het verhogen van de onderzoekende houding van de leraar via het samen inzetten op praktijkonderzoek binnen de lerarenopleiding én het werkveld.
  • Een duurzaam en structureel partnerschap waarbij de lerarenopleiding een laagdrempelig aanspreekpunt is voor het delen van onderwijsexpertise.
Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Afgerond01/09/201931/08/2020
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Kristof Van de Keere+32 479 82 17 30
mail mij

Projectmedewerkers

Interesse om een eigen project te starten?

Neem contact op met Kristof Van de Keere op +32 479 82 17 30 of via mail