• courgette

Restjesfabriek

Reststromen in de voeding verwerken

Dit innovatieproject beoogt de ontwikkeling van een model-concept, een dito aanpak en een businessplan met als doel opportuniteiten te creëren voor de sociale economiesector - die het op dit moment moeilijk heeft - en dit in combinatie met de valorisatie van voedselverlies tot humane voedingsproducten.

In samenwerking met VIVES wil de Restjesfabriek specifiek inzetten op het ontwikkelen en proefdraaien van recepten op basis van verliesstromen.

Het doel is om 6 verschillende recepten op basis van 2 verliesstromen te ontwikkelen en proef te draaien op laboschaal. Daarvan zullen 4 verschillende voedingsproducten op de markt worden gebracht die voldoen aan alle eisen rond voedselveiligheid en die gekenmerkt worden door een langere houdbaarheid.

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentra:
Status: Startdatum: Einddatum:
Afgerond01/04/201631/03/2018
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Yves De Bleecker+32 497 37 90 32
mail mij
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Stephan Weemaes+32 475 84 43 20
mail mij

Projectmedewerkers

Interesse om een eigen project te starten?

Neem contact op met Yves De Bleecker op +32 497 37 90 32 of via mail