• kinderen2.png

Poëzie op maat van elke leerling

Poëzie op maat van elke leerling: gedifferentieerd poëzieonderwijs in de eerste graad secundair onderwijs

Leerkrachten Nederlands zijn op zoek naar een meer eigentijdse aanpak van poëzieonderwijs. Om leerlingen in de eerste graad warm te maken voor gedichten is het belangrijk om op de verschillen tussen leerlingen in te spelen. Gedifferentieerd poëzieonderwijs is dus aan de orde, maar voor leerkrachten vaak moeilijk te realiseren.  

De onderzoekers willen allereerst in kaart brengen welke vormen van gedifferentieerd poëzieonderwijs leerkrachten nu al toepassen in de eerste graad secundair onderwijs. Daarnaast zullen ze bij leerkrachten Nederlands nagaan in hoeverre zij op de hoogte zijn van bestaande  vormen van gedifferentieerd poëzieonderwijs en welke specifieke lacunes en uitdagingen er zijn.

Het onderzoeksrapport zal suggesties leveren voor vervolgonderzoek. Ter inspiratie daarvan zullen al enkele voorbeeldlessen worden uitgewerkt die leerkrachten Nederlands en studenten van de lerarenopleiding kunnen inspireren. Ook zullen vakdidactische sessies en/of bachelorproeven aan deze thematiek worden gekoppeld.

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Afgerond01/09/201731/08/2018
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Kristof Van de Keeremail mij

Projectmedewerkers

Interesse om een eigen project te starten?

Neem contact op met Kristof Van de Keere via mail