• voeding.jpg

Ontwikkelen van voeding op maat van de vergrijzende consument

PWO project

Senioren van nu streven meer dan vroeger naar behoud van levenskwaliteit. Tevens is er een toenemende bewustwording van de consument over gezonde voeding. Bovendien impliceert de vergrijzing van de bevolking een groeiend aantal senioren en dus meer mensen met kans op ondervoeding. Dit zal leiden tot extra financiële kosten voor de overheid. Het is dus van essentieel belang te investeren in de preventie van ondervoeding.

Dit project focust op de preventie van ondervoeding bij senioren door middel van het ontwikkelen van aangepaste voedingsmiddelen voor personen die geen specifiek dieet volgen en die gebruik maken van serviceflats, dienstencentra of thuiszorg. In dit traject zal alle nuttige informatie omtrent het ontwikkelen van dergelijke voedingsmiddelen in kaart worden gebracht door middel van een uitgebreide literatuurstudie, aandacht voor foodmarketing en uitgebreide bevragingen van de maaltijdverstrekkers. De verworven kennis zal vervolgens vertaald worden naar concrete info voor de bedrijfswereld. Tenslotte worden minimum 2 voedingsproducten uit verschillende sectoren (zoals aardappelen, groenten en fruit, bereide maaltijden…) als cases uitgewerkt. 

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Afgerond01/09/201331/08/2016
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Yves De Bleeckermail mij

Projectmedewerkers

Interesse om een eigen project te starten?

Neem contact op met Yves De Bleecker via mail