• circulair.png

Ongelimiteerde recyclage

EFRO-project

Via dit project wil men de circulaire economie verder ingang doen vinden in de industrie door de mogelijkheden van ongelimiteerde recyclage te doorgronden. Men gaat de grenzen v.d. inpasbaarheid van recyclagematerialen in eindproducten aftasten. Dit om het gebruik van recyclagematerialen te stimuleren en op die manier komaf te maken aan vooroordelen rond het gebruik van recyclaten.

Concreet  worden complementaire toestellen en een aantal gerichte uitbereidingen aangekocht. Deze uitbreiding betekent een additionele waarde aan het brede aanbod aan apparatuur met bijhorende expertise in de hogeschool. Hierdoor kunnen tests diepgaander, accurater, efficiënter en kwalitatiever uitgevoerd worden en hoofd bieden aan vraaggedreven cases van bedrijven binnen de sector.

Via Circular Inspiration Days wordt het werkveld d.m.v. een open oproep uitgenodigd om te brainstormen rond 8 thema's die spraakmakend zijn voor de textiel- en kunststofverwerkende sector. 
Deze worden laagdrempelig aan de bedrijven aangeboden via brainstorms waar? wat als..?-vragen worden gesteld die hen doen nadenken over de toekomst v.d. sector, maar daarnaast ook informeren en inspireren over de mogelijkheden en opportuniteiten van kennisinstellingen. Dit resulteert in co-creatiesessies waar via samenwerkingen tussen bedrijven, maar ook de kennisinstellingen onderling concrete oplossingen worden gezocht voor sectorale vraagstukken waaruit nieuwe producten met een economische finaliteit gerealiseerd kunnen worden.

Dit project bouwt verder op het investeringsdossier P1168 waar het opzetten v.e. OIP en een uitbreiding v.h. VKCgebouw werd beoogd ter stimulering v.d. circulaire economie inzake de polymeerchemie.

Partners: Centexbel, Flanders Innovation Hub for Sustainable Chemestry, HOWEST, KULAK, POM, TUA West & VIVES

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Afgerond01/05/201930/04/2021
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Koen Denysmail mij

Projectmedewerkers

Interesse om een eigen project te starten?

Neem contact op met Koen Denys via mail