• businessmanagement.png

Samenwerking in een multidisciplinaire praktijk, economische uitdagingen en (management)organisatie

PWO-project Samenwerking in een multidisciplinaire praktijk, economische uitdagingen en (management)organisatie

Steeds meer vinden we samenwerkingen tussen vrije beroepen en zelfstandigen, die vooral kostenbesparend zijn. Kosten van o.a. de website, het secretariaat, de ruimtes, de parking, alsook vaste kosten zoals water, gas, elektriciteit, verzekering, internet, … worden immers allemaal gedeeld. Er zijn ook tal van andere redenen hiervoor, maar één van de argumenten is het zoeken naar een betere work-life balance.

De artsenpraktijk, als vrij beroep, is hier een duidelijk voorbeeld van. In dit onderzoek gaan de onderzoekers allereerst analyseren hoe multidisciplinaire praktijken hun samenwerkingen vastleggen. Een multidisciplinaire samenwerking is echter geen evidentie, we vertrekken immers vanuit verschillende disciplines met elk hun eigenheid. En welke samenwerking past het beste bij jouw engagement? Als ondernemer is het dus mooi meegenomen dat je de kosten kan delen met enkele collega’s. Maar wat wordt er nog meer verwacht en hoe begin je er aan?

Naast afspraken vastleggen over kosten, is er een tweede luik die de onderzoekers willen aanpakken nl. wat de verschillen economische valkuilen en uitdagingen die er zijn voor multidisciplinaire praktijken. Door in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen willen de onderzoekers een duidelijk zicht krijgen op (1) wat multidisciplinaire praktijken anders maakt dan alleen zelfstandig te ondernemen en (2) welke de typische complexiteiten en redenen van slagen of mislukking zijn. De informatie uit deze gesprekken zullen de basis vormen van een procesmodel waarin we beschrijven wat de typische valkuilen zijn.

Je kan het project volgen op de website www.multidisciplinairwerken.be

 

 
 
 
Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Lopend01/09/201931/08/2021
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Ingrid Freniermail mij

Experten van dit project:

Meer info over dit project?

Neem contact op met Ingrid Frenier via mail