• werken.png

MISSION: Mobile Integrated Social Services Increasing employment Outcomes for people in Need

Europees EaSI-project

MISSION staat voor “Mobile Integrated Social Services Increasing Outcome for users in Need”.  Dit is een nieuwe manier van werken, waarbij gezinnen in armoede of kans op armoede thuis worden bezocht. Er wordt gekeken welke noden ze hebben. De casemanager bekijkt hoe hun leefsituatie verbeterd kan worden, en welke diensten daarvoor moeten worden ingeschakeld.

Deze vorm van werken is zeer proactief. Als er een vermoeden is van een probleem of van kwetsbaarheid, dan wordt dit bekeken en aangepakt. Bijkomend voordeel is dat de gezinnen bij één vertrouwenspersoon terecht kunnen en niet meer bij verschillende instanties moeten aankloppen. 

Via de casemanagers willen we de gezinnen in armoede efficiënter helpen. De casemanager bestudeert de situatie van het gezin. Hij zal vervolgens de coördinatie op zich nemen van alle voor het gezin van toepassing zijnde federale, Vlaamse en lokale rechten, maatregelen en voorzieningen. De casemanager wordt het vast aanspreekpunt voor het gezin. Hij heeft zowel een coördinerende als ondersteunende functie. Op die manier willen we gezinnen sneller vooruit helpen.

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Afgerond01/12/201630/11/2019
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Nele Coxmail mij

Projectmedewerkers

Interesse om een eigen project te starten?

Neem contact op met Nele Cox via mail