• stress.png
  • stress.png

Mindcrafting: vitaliteitskills voor de werkgever

PWO-project Mindcrafting: vitaliteitskills voor de werkgever

Voorafgaand onderzoek rond Vitaliteit op de werkvloer! Impact op de werkgever toonde aan dat onderzoek rond vitaliteit in het algemeen op vandaag sterk gefocust is op de werknemer. De vitaliteit van de werkgever, haar antecedenten en consequenties, zijn nog steeds onderbelicht in de literatuur (Van Tuijl, 2015).

Het gebrek aan onderzoek rond vitaliteit van de werkgever is opmerkelijk, gezien de potentiële spillover effecten op de performantie van de volledige organisatie (Van Vuuren, 2011, Van Tuijl, 2015). Recente cijfers tonen aan dat bedrijfsleiders van KMO’s gemiddeld gezien beduidend meer stress ervaren dan hun werknemers (Lamberts & Neyens, 2018) en illustreren de nood in het werkveld aan bij zeer kleine ondernemingen (ZKO) en zelfstandigen.

Het doel van dit vervolgonderzoek is daarom tweeledig. Ten eerste beoogt dit onderzoek om meer inzicht te verkrijgen in de vitaliteitssituatie en de mindset van werkgever. Hiervoor zullen een aantal case studies worden uitgevoerd waarbij gezocht wordt naar een link tussen de mindset en de vitaliteit van de werkgever, als zelfstandige ondernemer of in een ZKO. Vanuit die kennis zal vervolgens een tool ontwikkeld worden die werkgever en/of zelfstandige ondernemer toelaat om hun eigen vitaliteitssituatie op een eenvoudige wijze te monitoren en hen tevens voorziet van suggesties om eventuele onwenselijke situaties bij te sturen.

Voor meer informatie neem alvast een kijkje op www.mindcrafting.be.

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Lopend01/09/201931/10/2021
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Ingrid Freniermail mij

Experten van dit project:

Meer info over dit project?

Neem contact op met Ingrid Frenier via mail