• ZA.png

Leergemeenschappen om community health workers in Zuid-Afrika te versterken

Leergemeenschappen als stratgie om de capaciteiten van community health workers in Vhembe, Zuid-Afrika te versterken

Binnen dit project wordt een samenwerkingsverband opgezet tussen de University of Venda (Univen) in Zuid-Afrika, hogeschool VIVESĀ en het Instituut voor Tropische Geneeskunde en de provincie West-Vlaanderen.

Doelstelling van dit samenwerkingsverband is expertise uitwisselen en opbouwen rond het gebruik van het 'lerend netwerk' als middel en methodologie om een gezonde levensstijl te promoten in levensgemeenschappen in het Vhembe District in Zuid-Afrika. Het lerend netwerk van Community Healt Workers (CHWs) in het Vhembe District (thuisbasis van Univen) wordt opgericht om kennis uit te wisselen en kennis op te bouwen bij de CHWs zodat ze ondersteund worden in hun dagelijkse werking. Daarnaast wordt via het gebruik van participatieve onderzoekstechnieken de ervaringskennis die aanwezig is bij de CHWs in het netwerk zoveel mogelijk geconcretiseerd en waar mogelijk omgezet in lokale resultaatsgerichte acties die de CHWs ter plaatse kunnen uitvoeren.

Deze acties moeten uiteindelijk bijdragen tot een betere gezondheidstoestand van de inwoners van het district, in het bijzonder een verlaging van het aantal niet-overdraagbare ziektes zoals diabetes type II of hart-en vaatziektes of van de verwikkelingen van niet-overdraagbare ziektes.

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentra:
Status: Startdatum: Einddatum:
Afgerond01/01/201731/12/2018
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Ellen Vandenbogaerdemail mij

Projectmedewerkers

Interesse om een eigen project te starten?

Neem contact op met Ellen Vandenbogaerde via mail