• lorawan.png
  • iot2

Internet of Things met LoRaWAN

PWO-project: Internet of Things met LoRaWAN- van node tot applicatie

The Internet of Things - IoT- blijkt ondertussen geen hype te zijn maar is volop bezig aan een opmars. Integratie vindt plaats in bedrijven, scholen, steden, woningen,… Binnen enkele jaren zal het niet meer weg te denken zijn uit onze samenleving. Naast reeds bestaande en bewezen technologieën komen ook nieuwe technologieën op de markt.

Wanneer een laag vermogen en grote afstand gecombineerd moeten worden met draadloze toepassingen bestonden tot voor kort weinig oplossingen. LoRaWAN is zo'n nieuwe technologie die dit probleem probeert op te lossen. Deze IoT-technologie staat echter nog in zijn kinderschoenen. De mogelijkheden en toepassingen zijn hierdoor nog niet altijd gekend.

Een LoRaWAN-netwerk is opgebouwd uit verschillende modulaire onderdelen. Hiervoor zijn reeds een aantal oplossingen op de markt. In tegenstelling tot de alternatieven laat LoRaWAN echter toe om eenvoudig zelf een netwerk op te zetten. Het modulaire aspect van LoRaWAN biedt dan weer mogelijkheden door de verschillende onderdelen te gaan combineren met bestaande oplossingen. 

Op dit moment is echter nog onvoldoende informatie beschikbaar voor het zelf bouwen van verschillende componenten. Met het project "IoT met LoRaWAN- van node tot applicatie" wordt onderzoek gedaan naar het integreren van de LoRaWAN-technologie in eigen producten en diensten.

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentra:
Status: Startdatum: Einddatum:
Afgerond01/09/201731/08/2019
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Stephan Weemaes+32 475 84 43 20
mail mij

Projectmedewerkers

Interesse om een eigen project te starten?

Neem contact op met Stephan Weemaes op +32 475 84 43 20 of via mail