• battery.png

Intelligente motorsturing

PWO-project

Het onderzoek “intelligente motorsturing” richt zich op het verbeteren van de motorsturing in elektrische aandrijvingen/voertuigen. Het toepassen van elektrische aandrijvingen, steeds bestaande uit een batterijpakket, motorsturing met omvormer en managementsysteem en elektrische motor, neemt momenteel een hoge vlucht.

Gezien de schaalbaarheid van een elektrische aandrijving zijn de applicaties talrijk en zeer uiteenlopend. De onderdelen van een elektrische aandrijving worden echter meestal door verschillende fabrikanten ontwikkeld die vaak ook niet vertrouwd zijn met de uiteindelijke toepassing van de aandrijving.
Voor de ontwerper van een elektrisch aangedreven toestel vormen de selectie van een juiste elementen voor de aandrijving en het optimale benutten daarvan dan ook een grote uitdaging.

In het onderzoek “intelligente motorsturing” willen we een systematiek ontwikkelen voor het optimaal kiezen, dimensioneren en afstellen van een motorsturing voor elektrische aandrijving. Vanuit het werkveld kreeg Vives de vraag om mee te helpen zoeken naar de optimale stuurparameters voor de motorsturingen voor de elektrische kart en voor de elektrische terminaltrekker. Dit zijn twee toepassingen die qua schaal sterk verschillen, maar naar problematiek heel gelijkaardig zijn. Een goed energiebeheer en goede prestaties zijn vereist terwijl robuustheid een absolute noodzaak is. Met testopstellingen, metingen in het veld en simulatie op deze twee cases willen we een basis leggen om tot onze systematiek te komen. Partnerbedrijven in dit verhaal zijn onder meer Venstar, Mol CY en Battery Supplies.

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Afgerond01/09/201831/08/2019
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Koen Denysmail mij

Projectmedewerkers

Interesse om een eigen project te starten?

Neem contact op met Koen Denys via mail