• Brainstorm

Innovatienetwerk Turbo

EFRO-project om ondernemerszin te stimuleren bij jonge creatievelingen - Brugs Futurepreneurs Netwerk

In Brugge beweegt heel wat. Het innovatieplatform 'De Toekomst van Brugge' inspireert, initieert en verbindt vooruitstrevende ideeën met nieuwe groepen in de samenleving, zodat kruisbestuiving tussen mensen en sectoren de stad vernieuwt. Onder de 'De Toekomst van Brugge' stimuleert het Innovatienetwerk Turbo (voorheen Brugs Futurepreneur Netwerk - BFN), als interactief forum, de ondernemingszin van jonge creatievelingen.

Turbo bundelt alle Brugse partners en projecten rond jongeren en ondernemingszin en positioneert zich als aanspreekpunt om jongeren te informeren, te scouten en te begeleiden in het uitwerken, ondernemen en opstarten van frisse ideeën. Turbo richt zich op alle Brugse jongeren tussen 18 en 25, met bijzondere aandacht aan doelgroepen die minder snel met innovatie en ondernemingszin in contact komen, zoals vaktechnisch technische jongeren, maatschappelijk kwetsbare jongeren en doelgroepen uit de jongerenwerking. Het netwerk gaat met de BFN Roadshow fysiek op verschillende locaties bij de jongeren op bezoek; ontwikkelt een toolkit van instrumenten om de ondernemingszin van jongeren te inspireren, stimuleren en activeren; en implementeert deze instrumenten door activiteiten en netwerkmomenten. Deze toolkit met interactieve instrumenten omvat de expertise van de netwerkpartners (jeugdwerkers, docenten, leraars, bedrijven, non-profits, creatieve economie, etc.).

Turbo resulteert in interacties waar bv een lasser functionele meubelen ontwikkelt voor student interieurvormgeving en waarbij een docent de marketing ondersteunt. Finaal zijn ook eenmalige projecten essentiële Turbo-output, zoals het oprichten van een vzw en het organiseren van een pop-up evenementen.

Hogeschool VIVES ontwikkelde hiervoor een team van vier Business Coaches die projecten en concepten met potentieel gaan detecteren om vervolgens te gaan adviseren, faciliteren en oriënteren. 

Business coaches

Je kunt als VIVES-student of -docent bij de interne Business Coaches terecht met vragen over ondernemen, starten met een eigen zaak, pitchen, talentontwikkeling, Businessplannen schrijven, bureelruimte, enz. De coaches gaan met je in gesprek en zoeken oplossingen om je zaak sneller of beter van start te laten gaan. 

VIVES ondersteunt toekomstige ondernemers met:

  • het versneld attest bedrijfsbeheer behalen (tijdens je opleiding en niet enkel bij afstuderen);
  • het statuut student-ondernemer waarmee je net als een topsporter extra faciliteiten kan genieten;
  • het officieel statuut student/zelfstandige aanvragen;
  • coaching op maat (businessplan, pitchen, marketing, juridische vorm, teamsamenstelling, talentontwikkeling,...);
  • netwerk van bedrijven en expertisecentra.
Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Afgerond01/09/201631/08/2018
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Stephan Weemaesmail mij

Projectmedewerkers

Interesse om een eigen project te starten?

Neem contact op met Stephan Weemaes via mail