• vrachtwagen.jpg

EOBD & CAN data op mobile devices

PWO project

In wagens, vrachtwagens en off-road machines is het gebruik van CAN communicatie niet meer weg te denken. CAN is als het ware het zenuwstelsel van ieder modern rijdend voertuig. Het laat toe dat de verscheidene modules (ECU’s) onderling met elkaar kunnen communiceren. Het uitlezen van deze CAN communicatie kan via verschillende bestaande CAN–interfaces (USB, Bluetooth , Wifi, 3G,…)

In de meeste gevallen gaat dit om het uitlezen van OBD gegevens (On Board Diagnostic) van personenwagens. Het OBD protocol werkt volgens het request & response principe en is relatief traag. Deze interfaces zijn meestal ook niet vrij te programmeren. Voor heel wat toepassingen is het heel interessant om effectief uit te lezen op de bestaande CAN bus(sen) zonder het gebruik van het OBD mechanisme.

Het onderzoek heeft als doelstelling om in eerste instantie de bestaande systemen in kaart te brengen en testen. In een 2de fase wordt een eigen universele interface ontwikkeld die toelaat om op ieder type voertuig de CAN data te capteren en deze beschikbaar te maken op een mobile device.

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Afgerond01/09/201631/08/2019

Projectmedewerkers