• tesla

Elektrische voertuigen en range anxiety

PWO project

Elektrische voertuigen hebben een miniem aandeel op het totaal aantal voertuigen in België. Maar 2016 kondigt zich goed aan, enkel in januari zijn er al 743 elektrische auto’s verkocht. Van een kentering kunnen we nog niet spreken, maar het aandeel is wel aan het groeien. De nood aan meer informatie over de elektrische voertuigen is wel degelijk aanwezig. Veel gehoorde bemerkingen handelen over de beperkte actieradius en de lange oplaadtijden.

Het onderzoeksproject elektrische voertuigen en range anxiety wil bijdragen aan deze maatschappelijke kwestie door het ontwikkelen van een testprocedure die reële data oplevert over de actieradius. De actieradius van een elektrisch voertuig is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder rijstijl, weersomstandigheden, snelheid,… 

Door het opstellen van een betrouwbare labo test die de realiteit zoveel mogelijk benadert, zullen er data beschikbaar zijn over de actieradius in verschillende omstandigheden en combinaties van omstandigheden.

Bijkomend zal er een digitale interface ontwikkeld worden voor het communiceren van de data die het project zal opleveren. 

Deze website zal de mogelijkheid bieden tot gepersonaliseerd advies omtrent het bereik van het gekozen elektrisch voertuig. De combinatie stadsverkeer – snelweg – file kan gepersonaliseerd worden naargelang de route, zodat geïnteresseerden kunnen inschatten of een elektrisch voertuig al dan niet haalbaar is.  

Samen met de input van enkele commerciële aspecten kan de gebruiker een volledig beeld van het elektrisch voertuig bekomen. 

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Afgerond01/09/201631/08/2019
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Koen Denysmail mij

Projectmedewerkers

Interesse om een eigen project te starten?

Neem contact op met Koen Denys via mail