• drone-ship.png
  • coast-drone.png

Drone Port West-Vlaanderen: onderzoek, innovatie en testing

EFRO-project

De dronessector is een sector in volle ontwikkeling en omvat een verscheidenheid aan technologieën (zowel lucht-, grond- als watergebonden) en een veelheid aan potentiële toepassingen en bijhorende economische opportuniteiten. Binnen de Provincie West-Vlaanderen wordt de nood vastgesteld om deze ontluikende sector op een gecoördineerde manier te ondersteunen en hiervoor binnen West-Vlaanderen de gepaste kennis en faciliteiten aan te trekken, te ontwikkelen en te verankeren met het oog op onderzoek en innovatie.

Zowel in Koksijde, Oostende als Zeebrugge, zijn hiertoe reeds Drone Hub initiatieven in ontwikkeling. De benodigde samenwerking tussen deze initiatieven wordt vormgegeven via het samenwerkingsverband DronePort West-Vlaanderen met de POM als coördinator.

Via dit project wensen de partners het element onderzoek, innovatie en testing vanuit het samenwerkingsverband DronePort West-Vlaanderen concreet te maken via een aantal gerichte investeringen en activiteiten ter bevordering en faciliteren van co-creatie en innovatie. Hierbij wordt enerzijds ingezet op de opstart van een provincie brede werking die de 3 locaties verenigt en versterkt via een aantal investeringen ten behoeve van de 3 locaties (bv op vlak van databeheer en datacommunicatie). Daarnaast worden een aantal investeringen gepland op de site Koksijde, waar de ruimtelijke mogelijkheden zowel op de grond als qua luchtruim en ideale omgeving vormen voor onderzoeks- en testactiviteiten.

Met de steun van Efro Vlaanderen. In samenwerking met De blauwe cluster Oostende, Flanders Make, POM West-Vlaanderen en VITO - Vlaamse instelling voor technologisch onderzoek

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Lopend01/03/202031/12/2022
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Koen Denysmail mij

Experten van dit project:

Meer info over dit project?

Neem contact op met Koen Denys via mail