• electric-fleet02.png
  • electric-fleet.png
  • electric-fleet03.png

Clean Power Logistics

PWO project

Het PWO “Clean Power Logistics” wil de businesscase van de elektrificatie van een vloot bedrijfsvoertuigen opmaken. Hierbij zal zowel rekening worden gehouden met deaanschaf van de elektrische voertuigen zelf als met de nodige aanpassingen aan de bedrijfsinfrastructuurzoals netverzwaring en voorziening van oplaadpunten.

Daarnaast worden ook nieuwe opportuniteiten onderzocht zoals het gebruiken van de vloot elektrische voertuigen als energiebuffer voor het wegwerken van verbruikspieken op een lokaal net. Ook beperkingen voor de bedrijfsvoering worden meegenomen.

Dit onderzoek wordt gevoerd aan de hand van twee cases uit het werkveld. Enerzijds is er het bedrijf MOL CY, dat elektrische terminaltrekkers voor lokaal containervervoer fabriceert. Zij willen deze businesscase kunnen opmaken ten behoeve van hun toekomstige klanten. Anderzijds willen de onderzoekers ook de studie maken voor pakjesdiensten. Met de uitrol van lage-emissiezones in de steden, ligt een randstedelijke hub met elektrische voertuigen voor lokale leveringen voor de hand.

Vertrekkende vanuit de situaties vanuit het werkveld, willen de onderzoekers tot een model voor dienstverlening komen, waarbij advies kan worden verleend aan bedrijven die de stap naar elektrificatie van een vloot bedrijfsvoertuigen willen doen.

In samenwerking met Desauw NV Zwevegem, Electric drive Antwerpen, Elektro Taelman nv Kortrijk, Group Vereenooghe Roeselare, Mobility Plus Gent en Mol CY Staden.

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentra:
Status: Startdatum: Einddatum:
Lopend01/09/201931/08/2021
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Koen Denysmail mij

Expert van dit project:

Meer info over dit project?

Neem contact op met Koen Denys via mail