• groenten.png

Circulair aan de slag met voedseloverschotten en nevenstromen

Voedselverliezen herbestemmen

In dit project maken foodsaversbedrijven lekkere producten met overschotten van een supermarktketen en met de nevenstromen van landbouw- of voedselverwerkende bedrijven. Voedselverliezen hergebruiken is maatschappelijk en economisch relevant. Het behoort tot de beste opties voor waardebehoud, en is een van de meest kostenefficiënte methodes om de CO2-uitstoot te verminderen.

De deelnemers aan het project krijgen een demonstratie van het modelconcept van De Restjesfabriek. Deze innovatieve samenwerking tussen sociale-economiebedrijven en reguliere bedrijven creëert een meerwaarde door de sociale tewerkstelling.

Experts van de Koepel van Milieuondernemers in de Sociale Economie (KOMOSIE), van COnsommation DUrable/DUurzame Consumptie (CODUCO) en van VIVES Hogeschool helpen om hiervoor nieuwe businessmodellen in cocreatie te ontwikkelen en in de praktijk te testen in een pilootproject.

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Afgerond31/12/201731/12/2019
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Yves De Bleeckermail mij

Projectmedewerkers

Interesse om een eigen project te starten?

Neem contact op met Yves De Bleecker via mail