• business management.jpg

Behoeftenanalyse van de communicatie tussen West-Vlaamse bedrijven en hun Duits-/Spaanstalige handelspartners

PWO project

In dit onderzoek wordt er gekeken naar de manier waarop de communicatie tussen de West-Vlaamse bedrijven (zowel kmo´s als grote bedrijven) en hun Duits-/Spaanstalige handelspartners precies verloopt. De sectoren, waarin deze Duits-/Spaanstalige contacten een belangrijke rol spelen, worden bepaald. Daarnaast worden de context, de inhoud en het taalgebruik van zowel de mondelinge als schriftelijke communicatie in het Duits/Spaans onderzocht.

Deze vaststellingen worden in kaart gebracht. Op basis van de analyse van de mondelinge en schriftelijke bedrijfscommunicatie en via vragenlijsten en interviews, wordt er geïnventariseerd welke behoeften/noden of problemen/moeilijkheden de bedrijven ondervinden in de communicatie met de Duits-/Spaanstalige landen, hoe de communicatie het zakendoen beïnvloedt en hoe de Duits-/Spaanstalige handelspartners de communicatie met de West-Vlaamse bedrijven ervaren. Tot slot wordt er nagegaan of een efficiëntere communicatie mogelijk is.

Op basis van de onderzoeksresultaten zal de vakinhoud van de talen Duits en Spaans op in opleidingen Business Management van VIVES specifiek op het werkveld worden afgestemd en zullen er voor de bedrijven modules van permanente vorming worden ontwikkeld.

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Afgerond01/09/201331/08/2016
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Stephan Weemaesmail mij

Projectmedewerkers

Interesse om een eigen project te starten?

Neem contact op met Stephan Weemaes via mail