• agein.png

AGE' INdependently

Interreg 2 Seas Mers Zeeën AGE' IN

Langer zelfstandig thuis wonen is het primaire doel van dit onderzoeksproject In samenwerking met verschillende partners uit Nederland, Frankrijk en Engeland.

De vergrijzing van de bevolking is een van de grootste uitdagingen in Europa. Het aandeel van de senioren zal de komende jaren naar verwachting toenemen, evenals het aantal mensen dat zorg nodig heeft. Het Interreg 2 seas AGE'IN project ontwikkelt acties zodat senioren hun levenskwaliteit kunnen verbeteren en langer thuis kunnen blijven, dankzij de aanpassing van de huisvesting en de openbare ruimte en ook de preventie van sociaal isolement. Een van de activiteiten voor VIVES is het onderzoeken en verfijnen van technologische oplossingen

 De technologieën worden getest met en voor de eindgebruikers, met en voor de stakeholders, met en voor de zorgverleners.  We hebben onze demonstratieflat uitgerust met een volledig audio- en camerasysteem voor gedetailleerde observaties, met de mogelijkheid om feedback te geven op de opnames met als doel verschillende technologieën te demonstreren die het zelfstandig wonen verbeteren.

Dit project is een voorbeeld van het gebruik van technologie door middel van co-design om langer zelfstandig te kunnen thuis wonen.

Resultaten

Welke technologie ondersteunt langer zelfstandig thuis wonen? 

De resultaten in een oogopslag:

Marktstudie van de beschikbare technologische hulpmiddelen om langer zelfstandig thuis wonen te ondersteunen:

Meer info: www.ageindependently.eu

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Lopend01/01/201930/04/2022
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Lisa Kerckhofmail mij
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Aline Olleviermail mij

Experten van dit project:

Meer info over dit project?

Neem contact op met Lisa Kerckhof via mail