• h2o.png
  • h2O002.png
  • h2o01.png

H2-4-All: Waterstoftechnologie voor een koolstofdioxide-neutrale toekomst

Tetra-project: H2-4-All

Dit project ambieert om alle recent beschikbare kennis en innovatieve technologie omtrent het brandstofcelsysteem in een laagvermogen testinstallatie/proeftuin samen te brengen. Deze proeftuin zal bestaan uit een experimenteer – en demonstratieomgeving waarbij ondernemingen geïnformeerd en begeleid zullen worden om in de toekomst de conversie naar een applicatie met brandstofcellen in hun bedrijf mogelijk te maken.

Elke vervanging van een fossiele verbranding naar een brandstofcel toepassing is een CO₂-molecule minder om de opwarming te beperken. Op deze manier beoogt dit project bij te dragen aan de maatschappelijke uitdaging om Vlaanderen CO₂-neutraal te krijgen.

Dit project richt zich op een heel brede doelgroep met heel diverse toepassingsgebieden. In alle gelederen van alle sectoren zal er een transitie moeten gebeuren naar een koolstofarme maatschappij. De bouwsector, machinebouwers, voertuigbouwers, groot- en kleinhandelaars, consultancybureaus, steden en gemeenten, enz. Deze omvatten meer dan 400.000 ondernemingen en tellen samen meer dan een miljoen werknemers (Statbel, 2019) waaronder heel wat kmo’s die aangewezen zijn op de steun van kennisinstellingen en projecten als deze om te kunnen innoveren. Ook al bereikt dit project na 2 jaar slechts een percentage hiervan, toch kunnen we stellen dat de potentiële doelgroep heel omvangrijk is.

Deel dit via
Dit is een onderzoeksproject van expertisecentrum:
Status: Startdatum: Einddatum:
Lopend01/09/202031/08/2022
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Koen Denysmail mij

Expert van dit project:

Meer info over dit project?

Neem contact op met Koen Denys via mail