Eva Vromman

Tussen Passie en Twijfel - Eva Vromman

In kerkelijke kringen ervaar ik regelmatig te veel zekerheid en te weinig ruimte voor twijfel. Zo dreigt de indruk te ontstaan van een zelfgenoegzaam instituut dat in het eigen grote gelijk staat en geen uitnodigende plaats lijkt te bieden aan hedendaagse zin-en meerwaardezoekers van allerlei slag. Iedereen kan immers vanuit zijn/haar standpunt en visie, aangesproken en uitgedaagd worden om zin te zoeken in onze soms hectische samenleving.

In mijn uiteenzetting zal ik het hebben over waarom twijfel zeer belangrijk is voor de kerk en het geloof, maar wellicht ook voor iedereen die echt andere mensen wil ontmoeten die anders denken. We zullen geïnspireerd door het werk van de Tsjechische theoloog, filosoof en psycholoog Tomáš Halík, worstelen met God, (on)geloof en atheïsme, maar zullen eveneens ontdekken hoe de figuur van Jezus kan bezielen om deze worsteling steeds opnieuw aan te gaan en gepassioneerd te blijven.

Op bezield zijn, op worstelen en ontmoeten!

Biografie

Eva Vromman is godsdienstleerkracht in Barnum te Roeselare en al vele jaren verantwoordelijk voor de pastoraal op school. In 2020 verscheen van haar hand het boek Passie en twijfel: Het geloof van een godsdienstleerkracht. Het is een boek over bezield zijn en worstelen. Ze is gehuwd en mama van 4 kinderen.

Meld je aan voor Tussen Passie en Twijfel

maandag 8 november 2021