MaakLab is een inspirerend atelier waar volop wordt ingezet op co-creatie, de ontwikkeling van technische competenties én innovatie. Het vormt een uitdagende leeromgeving, met aandacht voor opleidingen, cross-over initiatieven, innovatieve dienstverlening, projectbegeleiding, prototyping, advies en toegepast onderzoek.

"Eerst komt de gedachte. Daarna komt de organisatie van die gedachte in ideeën en plannen. Tenslotte komt de transformatie van de plannen in de realiteit. Zoals je ziet ligt het begin dus in je verbeelding." Napoleon Hill

In MaakLab vind je de mensen, de kennis en de productiemiddelen om je ideeën vorm te geven. Het is een open atelier waar mensen elkaar vinden om samen te bouwen aan de wereld van morgen. MaakLab is er voor iedereen. Zowel studenten, professionelen, (jonge) ondernemers als creatievelingen die iets wil ontwerpen en maken, kunnen er terecht. Je kan er ideeën laten groeien door ze te testen, te delen en  prototypes te maken. Het is een inspirerende omgeving waar je jezelf kan ontwikkelen in ondernemerschap door samen te bouwen in een netwerk van gedreven makers.

Werkatelier

De ruimtes in MaakLab worden door diverse opleidingen van het studiegebied industriële wetenschappen en technologie gebruikt voor projecten. Daarnaast maken ook de andere studiegebieden gebruik van het Maaklab voor projectwerk. Daarnaast herbergt het de labo’s productie (verspaning/plaatwerk/lassen), meettechniek, kunststofverwerking en de VIVES Legostudio. De mechanische labo’s worden zowel door bachelor elektromechanica, graduaat elektromechanische systemen en bachelor ontwerp- en productietechnologie/kunststofverwerking gebruikt. 

Tijdens het academiejaar staan onze onderzoekers ter beschikking voor korte vragen of advies rond het maken van dingen. We voorzien tijdens deze momenten de tijd en ruimte om mee te denken/helpen aan de concrete uitvoering van jouw (school)project. Leg gerust een afspraak vast via [email protected] indien je onze hulp wenst.

Onderzoek, dienstverlening en navormingen?

Er is in het Maaklab ook ruimte voor toegepast wetenschappelijk onderzoek, met de focus op het introduceren van nieuwe technologieën voor productie in West-Vlaanderen. MaakLab huisvest ook onderzoek en dienstverlening voor additive manufacturing-activiteiten. Misschien kan MaakLab ook voor jou iets betekenen?

Ons machinepark

Contact

Maaklab

Peter Vanbiervliet

e-mail: [email protected]

3d printer
Miniatuur stoelen
Persoon die metaal door zaagt