VIVES LEGO EDUCATION INNOVIATION STUDIO

6 Kinderen knutselen aan legostudioVIVES brug

Aanbod Secundair Onderwijs

In onze LEGO® Studio kan jouw klas en/of jijzelf als leerkracht aan de slag met de LEGO® materialen. Dit gebeurt telkens binnen een optimale leeromgeving én onder begeleiding van onze LEGO® coaches.

Alle workshops gaan door in blokken van 3 uur, exclusief voor jouw klasgroep, met een maximum van 24 leerlingen per workshop. Als er meer leerlingen in jouw klas aanwezig zijn, kunnen we een workshop in de voor- en namiddag voorzien. Twee workshops in een dagdeel voorzien is praktisch gezien niet mogelijk. 

  • Workshop in de voormiddag: 8u45-11u45* 
  • Workshop in de namiddag: 12u30-15u30*

*Indien deze uren niet passen, contacteer ons en we kijken voor een oplossing. 

Prijs per leerling: € 8

Raadpleeg hier de algemene voorwaarden.

Workshops gaan door in het Maaklab van hogeschool VIVES (ingang via Universiteitslaan 2).

Heeft u een vraag, dan kan u ons steeds contacteren via [email protected]. Inschrijven kan via het aanmeldformulier onderaan de pagina.  

Je kan volgende workshop volgen met je leerlingen uit het secundair onderwijs:

Sensoren: Wie, wat, hoe waar & waarom?

Ontdek hoe de sensoren van de nieuwe LEGO® Education robot werken. Hoe schrijf je een programma waarmee je uw Spike robot laat reageren op zijn omgeving? 

Sprinkhaanrace

Onze wereld is vol van dingen die ‘vanzelf’ lijken te gebeuren. In deze workshop maken we kennis met de LEGO® SPIKE Prime robot.  

Een Brug Bouwen

Tijdens deze hands-on workshop verkennen we met LEGO® een activiteit die ontwikkeld werd om jongeren te laten proeven van STEM en hun zelfvertrouwen hierin te laten groeien. 

Lekdetectie met de SPIKE-robot

Robots die geen armen of benen hebben maar wel op plaatsen kunnen komen waar mensen niet bij kunnen? We zien ze soms in het nieuws als diepzeerobots om scheepswrakken te onderzoeken, robots die overlevenden terugvinden. Of zelfs robots die in buizen rondkruipen om een water- of gaslek te vinden! Een thema dat vaak onzichtbaar deel van ons leven uitmaakt. 

AANMELDFORMULIER WORKSHOP VOOR SCHOLEN

  • Huidige Gegevens school
  • Gegevens contactpersoon
  • Gegevens workshop
  • Gebruiksvoorwaarden gegevens
  • Compleet