Light-Up Café: Anderstalige nieuwkomers en de opportuniteiten van meertaligheid in het onderwijs

In Vlaanderen blijven we zoekende om het schoolsucces van leerlingen met een migratieachtergrond te verbeteren. Hun meertaligheid is een sterkte, maar tegelijkertijd zorgt diezelfde meertaligheid op school nog steeds voor verdeeldheid. Onderzoek benadrukt dat er nood is aan nuancering.

Tijdens dit Light-Up Café kan u kennis maken met een aantal projecten in het onderwijs waarbinnen 'meertaligheid' centraal staat. Een gedetailleerd programma volgt later, maar laat niet na nu reeds je plekje in het café te reserveren.

Het Light-Up Café, het wetenschapscafe van VIVES, is een ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van wetenschap, zich wil laten inspireren en mee wil denken en discussiëren over nieuwe trends en innovaties. Er is ruim de tijd om met de sprekers en met elkaar van gedachten te wisselen. We voorzien uiteraard ook een drankje om de werkweek af te sluiten. De bedoeling: docenten, onderzoekers, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en organisaties en alle geïnteresseerde collega’s uit eigen huis én daarbuiten laten inspireren door en brainstormen rond één bepaald thema.

Deelname aan het Light-Up Café is gratis, maar aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier maakt het voor de organisatie makkelijker. Last minute aansluiten kan ook.

Deel dit via