Light-Up Café: Cocreatie tussen bedrijven en social profit, gratis dienstverlening of samen ondernemen?

Social profit-organisaties zien hun subsidies stelselmatig verminderen en gaan op zoek naar andere inkomstenbronnen. Ze hebben unieke kennis en rechtstreekse toegang tot eindgebruikersgroepen. Vaak hebben ze ook goede ideeën voor producten of diensten die commercialiseerbaar zijn.

Bedrijven hebben dan weer veel ervaring met de ontwikkeling en het vermarkten van producten en diensten. Social profit organisaties en bedrijven zijn dus zeer complementair, waardoor partnerschappen tussen beide partijen wederzijds voordeel kunnen opleveren. Maar hoe lukt dat het best? Wat zijn de uitdagingen en de valkuilen?

Tijdens het Light-Up Café van 25 januari 2019 laat de dienst onderzoek en dienstverlening van Hogeschool VIVES experts aan het woord over deze materie in het VIVES Innovation Centre. U bent van harte welkom!

Programma

16.15u – 16.30u
Partnerschapsvorming tussen bedrijven en social profit organisaties: een procesmodel.
Stephan Weemaes, coördinator expertisecentrum Business Management VIVES

16.35u-16.45u
Commercieel gaan denken in de zorgsector: onze eerste ervaringen
Virginie Huys, coördinator transmurale zorg AZ Groeninge Kortrijk

16.50-17.05u
Intensieve samenwerking tussen profit en non-profit met een innovatief karakter voor de zorgsector: een praktijkgetuigenis
Lieven Astaes, Directeur Vereniging Rudderstove Maaltijdzorg, Brugge
Johan Dekeyzer, Bedrijfsleider Dekeyzer-Ossaer

17.15u-17.25u
Paneldiscussie en vragenronde

Het Light-Up Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van wetenschap, zich wil laten inspireren en mee wil denken en discussiëren over nieuwe trends en innovaties. Er is ruim de tijd om met de sprekers en met elkaar van gedachten te wisselen. We voorzien uiteraard ook een drankje om de werkweek af te sluiten. De bedoeling: docenten, onderzoekers, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en organisaties en alle geïnteresseerde collega’s uit eigen huis én daarbuiten laten inspireren door en brainstormen rond één bepaald thema.

Deelname aan het Light-Up Café is gratis, maar aanmelden is vereist via onderstaand aanmeldingsformulier voor 25 januari 2019.

Deel dit via