Light-Up Café: Active ageing, oud maar niet out!

Ouderen blijven een actieve rol spelen in de samenleving. Door de vergrijzing stimuleert de overheid het zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Om dit mogelijk te maken moeten aanpassingen in het leven van ouderen gemaakt worden, dit in de woning, de buurt en de maatschappij.

Bedrijven ontdekken een nieuw marktsegment op wiens noden en behoeften ze hun producten moeten afstemmen. Om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen is het belangrijk om zowel voor als tijdens de zorgnood in te grijpen. Thuiszorg wordt geconfronteerd met nieuwe uitdagingen waar antwoorden op gevonden moeten worden. Wat zijn  deze uitdagingen en hoe kunnen we daar antwoorden op geven? Kom het te weten op het komend Light-Up Café!

Tijdens het Light-Up Café van vrijdag 22 maart 2019 laat de dienst onderzoek en dienstverlening van Hogeschool VIVES experts aan het woord over deze materie in het VIVES Innovation Centre. U bent van harte welkom!

Programma

  • Thuiszorg futureproof: samen sterk dankzij het VIVES LiveLab (Tony Claeys, onderzoeker expertisecentrum zorginnovatie VIVES)
  • Open Innovatie Consortium: Innovatieve concepten binnen thuiszorg dankzij coöperatie tussen zorg & industrie (Jan Van Hecke, coördinator PRoF Consortium)
  • Ageing Independantly: woningaanpassingen en empowerment (Aline Ollevier, onderzoeker expertisecentrum zorginnovatie VIVES)

Het Light-Up Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van wetenschap, zich wil laten inspireren en mee wil denken en discussiëren over nieuwe trends en innovaties. Er is ruim de tijd om met de sprekers en met elkaar van gedachten te wisselen. We voorzien uiteraard ook een drankje om de werkweek af te sluiten. De bedoeling: docenten, onderzoekers, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en organisaties en alle geïnteresseerde collega’s uit eigen huis én daarbuiten laten inspireren door en brainstormen rond één bepaald thema.

Deelname aan het Light-Up Café is gratis, maar aanmelden is vereist via onderstaand aanmeldingsformulier voor 21 maart 2019.

Deel dit via