JoyfulJob: Het effect van gezonde voeding in de werkomgeving op het potentieel van de werknemers
pwo-project
Onderzoeksdomeinen

Werk speelt een dominante rol in ons leven. Statistiek Vlaanderen geeft aan dat de voltijdse werknemer in 2019 gemiddeld 43 uur per week spendeerde aan zijn/haar job. Hoewel België binnen Europa goed scoort op vlak van engagement, geluk en tevredenheid op het werk, blijkt er toch ruimte voor verbetering op vlak van gezondheid en welzijn.
Het uitgebreid academisch onderzoek kan hierbij een verschil maken. Uit gesprekken met ondernemingen blijkt echter dat de translatie van de onderzoeksresultaten naar het werkveld moeilijk verloopt, wat ook aangehaald wordt in de literatuur.
Via dit project zal de translatie van bestaand onderzoek gefaciliteerd worden naar ondernemingen. De focus van dit onderzoek zal hierbij liggen op een gezonde(re) werkomgeving aan de hand van praktijkgerichte interventies binnen het thema voeding.
Interventies met betrekking tot gezonde(re) voeding zullen opgezet en geëvalueerd worden in een aantal organisaties. De resultaten van de interventies zullen gedocumenteerd worden in een handleiding die beschikbaar wordt gesteld voor andere organisaties.