Restjesfabriek
Reststromen in de voeding verwerken
Onderzoeksdomeinen
Dit innovatieproject beoogt de ontwikkeling van een model-concept, een dito aanpak en een businessplan met als doel opportuniteiten te creëren voor de sociale economiesector - die het op dit moment moeilijk heeft - en dit in combinatie met de valorisatie van voedselverlies tot humane voedingsproducten.
In samenwerking met VIVES wil de Restjesfabriek specifiek inzetten op het ontwikkelen en proefdraaien van recepten op basis van verliesstromen.
Het doel is om 6 verschillende recepten op basis van 2 verliesstromen te ontwikkelen en proef te draaien op laboschaal. Daarvan zullen 4 verschillende voedingsproducten op de markt worden gebracht die voldoen aan alle eisen rond voedselveiligheid en die gekenmerkt worden door een langere houdbaarheid.
Medewerkers
Yves De Bleecker
-
Medewerker
Stephan Weemaes
-
Medewerker
Gaël Staelens
-
Expert