leerkracht voor een klas

Je hebt al een lerarendiploma, maar je wil graag lesgeven in het secundair onderwijs of een ander vak geven? Kies dan voor de educatieve bachelor secundair onderwijs met een extra onderwijsvak.

Heb je dus al een bewijs van pedagogische bekwaamheid in combinatie met een bachelor- of masterdiploma? Dan kan je gaan voor het diploma van de educatieve bachelor secundair onderwijs met één (extra) vak in het secundair onderwijs?

Deze optie is mogelijk in volgende scenario's:

  • Je hebt een lerarendiploma voor het kleuter- of lager onderwijs en wil les kunnen geven in het secundair onderwijs.
  • Je wil je jobkansen vergroten door meer dan twee onderwijsvakken te mogen geven.
  • Je wil een vak geven dat niet aansluit bij je vooropleiding.
  • Je hebt een basisdiploma dat enkel een voldoende geacht bekwaamheidsbewijs geeft en wil een vereist bekwaamheidsbewijs behalen.

Je kan deze opleiding van maximaal 45 studiepunten in één academiejaar afwerken of spreiden om de studielast te verlagen. Als je al aan de slag bent in het onderwijs kan je de stage-uren in je eigen werkcontext doen.

Kies jouw traject

In een verkort programma van 45 studiepunten verdiep je je in één onderwijsvak waarvoor je een vereist bekwaamheidsbewijs wil behalen. In twee korte vakspecifieke stages groei je in het leraarschap van jouw nieuwe vak.

Je kan de educatieve bachelor secundair onderwijs voor een bijkomend onderwijsvak volgen via een van onderstaande trajecten.

Campus Brugge Xaverianenstraat

Campus Torhout

Wil je deel uitmaken van een klasgroep en een nauw contact uitbouwen met je docenten en begeleiders? Duik dan in de inspirerende leeromgeving van onze campussen.

Campus Brugge Xaverianenstraat

Wil je flexibel kunnen studeren, maar wel af en toe of regelmatig lessen meepikken? In het flextraject stem je je studie naadloos af op jouw persoonlijke situatie.

Campus Torhout

Zoek je een haalbaar evenwicht tussen je lerarenopleiding, je werk en je gezin of hobby's? Ontdek de vrijheid om los van tijd en ruimte te studeren. Er is een aanbod van (online) contactmomenten 's avonds en op zaterdagvoormiddag.

Nog vragen? Stel ze aan een studietrajectbegeleider.

Traject (Je kan meerdere trajecten selecteren)