Studenten werken samen in groep

Verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs studeren via flextraject

Het flextraject van de verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs duurt minimum 2 jaar. Je kan je opleiding ook spreiden over meerdere jaren en de lessen deels in afstands-, avond- en/of weekendonderwijs volgen. Dat maakt de combinatie met werken haalbaar.

In functie van je persoonlijke situatie kan je op basis van de lessenroosters van het eerste en het tweede semester een traject per semester/academiejaar samenstellen. Het modeltraject biedt daarbij een houvast, maar hoef je niet strikt te volgen.

Heb je de start in september gemist en wil je wat later in het academiejaar instappen? Geen probleem! We verwelkomen je graag op een later tijdstip tijdens het academiejaar.

Modeltraject

  • Het modeltraject duurt 2 jaar. Elk semester neem je dan gemiddeld 15 studiepunten op. 
  • Als je dat wil, kan je je opleiding ook over langere tijd spreiden.
  • Richtlijnen om een evenwichtig en logisch programma samen te stellen, vind je terug in de opleidingsbrochure.
  • Alle vakken (opleidingsonderdelen of OPO's) worden standaard blended ingericht, namelijk in een weloverwogen combinatie van contactonderwijs en afstandsonderwijs.
  • Voor alle theoretisch gerichte OPO’s heb je de keuze tussen blended én volledig afstandsonderwijs. 
  • Het aanbod is flexibel: zowel op weekavonden als op zaterdagvoormiddag én op diverse locaties. 
  • Te combineren met een extra onderwijsvak, de banaba zorgverbreding en remediërend leren én de banaba buitengewoon onderwijs.
  • Maak gebruik van de app Educino voor trajectadvies.

Waar kan je de opleiding volgen?

Als je dat wil kan je alle meer theoretisch gerichte opleidingsonderdelen in afstandsonderwijs volgen.

Brugge

In Brugge studeer en leef je met studenten uit verschillende opleidingen samen in één moderne campus. Je ontmoet elkaar in de innovatieve werk- en ontspanningsruimtes en voelt je snel thuis. De campus is goed gelegen en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto.

Kortrijk

In Kortrijk zitten onze verschillende lerarenopleidingen samen in het moderne onderwijsgebouw. Het is er ook heerlijk vertoeven in de educatieve binnentuin 'Het kriebelhof'. De campus is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto.

Torhout

Voor de vakdidactieken of keuzevakken kan het zijn dat je enkele sessies volgt op de campus in Torhout. In deze knusse, kleinschalige campus studeer je samen met studenten uit dezelfde opleiding.

student met hoofdtelefoon

Hoe organiseert VIVES de opleiding?

Naarmate de opleiding vordert, verwerf je de noodzakelijke (vak)didactische tools en inzichten om telkens dieper in de praktijk te kunnen duiken. 

De stage is een cruciaal onderdeel en wordt in overleg met de stagecoördinator en de stageplaats flexibel ingepland.

Nog vragen? Stel ze aan een studietrajectbegeleider.

Campus (Je kan meerdere campussen selecteren)