Leraar secundair onderwijs

Verkorte educatieve bachelor studeren via dagonderwijs

Wil je de opleiding graag overdag afwerken op 1 jaar tijd? Kies dan voor het eenjarige voltijdse dagtraject. Dat is ideaal als je net bent afgestudeerd, werkzoekend bent (via de VDAB) of om een andere reden voltijds beschikbaar bent.

Gaandeweg bereiden onze docenten je voor op je rol voor de klas. Je wisselt lessen af met onder meer stages en projecten. Naarmate je opleiding vordert, neem jij je studie meer en meer in eigen handen.

Je doet iets langer over dit traject als je het combineert met de opleiding voor een extra onderwijsvak. Maak gebruik van de Educino app voor trajectadvies.

Waar kan je de opleiding volgen?

Brugge

In Brugge studeer en leef je met studenten uit verschillende opleidingen samen in één moderne campus. Je ontmoet elkaar in de innovatieve werk- en ontspanningsruimtes en voelt je snel thuis. De campus is goed gelegen en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto.

Kortrijk

In Kortrijk zitten onze verschillende lerarenopleidingen samen in het moderne onderwijsgebouw. Het is er ook heerlijk vertoeven in de educatieve binnentuin 'Het kriebelhof'. De campus is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto.

Torhout

Voor de vakdidactieken kan het zijn dat je enkele sessies volgt op de campus in Torhout. In deze knusse, kleinschalige campus studeer je samen met studenten uit dezelfde opleiding.

Leerkracht voor de klas

Hoe organiseren we de opleiding?

Naarmate de opleiding vordert, verwerf je de noodzakelijke (vak)didactische tools en inzichten om telkens dieper in de praktijk te kunnen duiken. 

De stage is een cruciaal onderdeel en wordt in overleg met de stagecoördinator en de stageplaats ingepland. Je inleefstage gaat door na de herfstvakantie. Het zwaartepunt van de stages valt in het tweede semester, nadat je al een stevige kennisbasis hebt opgedaan.

Nog vragen? Contacteer een studietrajectbegeleider.

Campus (Je kan meerdere campussen selecteren)