verkorte studieroute onderwijs via afstandsonderwijs
verkorte studieroute onderwijs via afstands-onderwijs

Verkorte studieroute onderwijs aan VIVES Zuid en VIVES Noord

Interesse in een tweede praktijkgericht kwaliteitsvol hoger onderwijsdiploma? Zodra je een eerste diploma op zak hebt, kun je bij VIVES via een verkorte studieroute een tweede bachelordiploma binnen het studiegebied onderwijs behalen.

Behaal je tweede bachelordiploma onderwijs

Interesse in een tweede praktijkgericht kwaliteitsvol hoger onderwijsdiploma? Zodra je een eerste diploma op zak hebt, kun je bij VIVES via een verkorte studieroute een tweede bachelordiploma binnen het studiegebied onderwijs behalen.

Aangezien je een diploma hoger onderwijs hebt, hoef je de volledige opleiding van 180 studiepunten niet meer te volgen. Dankzij de vrijstellingen die je krijgt, volg je een programma van maximum 120 studiepunten. Dit betekent dat we focussen op de kern van de opleiding: de inhoudelijke en didactische expertise uit de verschillende leerdomeinen. Via praktijkgericht opdrachten en stage kan je je competenties verder ontwikkelen.

Je kan een voorbeeld van je programma gebaseerd op je vooropleiding zien op onze EVK-monitor.

Meer info over de aanpak bij de educatieve bachelor kleuteronderwijs via afstandsonderwijs vind je hier.

Meer info over de aanpak bij de educatieve bachelor lager onderwijs via afstandsonderwijs vind je hier

Meer info over de aanpak bij de educatieve bachelor secundair onderwijs via afstandsonderwijs vind je hier

Verplichte instaptoets

Studenten die zich willen inschrijven voor een lerarenopleiding in heel Vlaanderen moeten deelnemen aan een verplichte, maar niet-bindende instaptoets. Om meer hierover te weten te komen, klik je op de knop hieronder.

Verkorte studieroute onderwijs studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Startmomenten

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

Hoeveel kost mijn studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met mijn studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >