Na een eerste diploma kan je via een verkorte route een tweede bachelordiploma binnen het studiegebied onderwijs behalen.

Aangezien je een diploma hoger onderwijs hebt, hoef je de volledige opleiding van 180 studiepunten niet meer te volgen. Dankzij de vrijstellingen die je krijgt, volg je een programma van 60 tot maximum 120 studiepunten. Dit betekent dat we focussen op de kern van de opleiding: de inhoudelijke en didactische expertise uit de verschillende leerdomeinen. Via praktijkgericht opdrachten en stage kan je je competenties verder ontwikkelen.
Je studie in een oogopslag
Studiegebied
Opleidingstype
Studiewijze
Studieroute
Waar kan ik dit volgen?
Startmomenten
Onderwijstaal
Brochures
Heb je een vraag?

Starttoets lerarenopleiding
Wil je je graag inschrijven voor de lerarenopleiding voor academiejaar 2023-2024?
Dan ben je verplicht een starttoets voor het vak Nederlands af te leggen.
Zo krijgen we een beter zicht op jouw startniveau.
- Je schrijft je in voor de starttoets Nederlands.
- Je legt de test af op een datum naar keuze in één van de campussen van de Vlaamse hogescholen (de data zullen uiterlijk op 15 maart 2023 beschikbaar zijn).
- Niet geslaagd? Geen nood! Als je het streefcijfer voor Nederlands niet behaalt, kan je toch starten. In dit geval volg je een online remediëringstraject tijdens het eerste jaar.
Meer informatie: Starttoets lerarenopleiding | De Vlaamse Hogescholenraad

Hoeveel kost je studie?
Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.
Starten met je studie
Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.