Voor heel wat studenten zijn bewijzen, axioma’s, vergelijkingen en meetkunde Chinees. Jij als wiskundeleraar legt hen alles kraakhelder uit.
Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.
De leerstof die je later zult onderwijzen grondig beheersen, vormt de leidraad van de hele theoretische opleiding. Zowat het hele leerstofpakket van de eerste en de tweede graad van het secundair onderwijs komt aan bod.
Uiteraard verrijken we die leerstof met extra leerstof. Zo krijg je de kans dieper over de axioma's, definities en stellingen na te denken. De vaak netelige vragen die de leerlingen je later zullen stellen, bewijzen dat dat niet overbodig is. Bovendien worden de leerplannen geregeld vernieuwd, waarbij soms 'nieuwe' onderwerpen worden ingevoerd. Ook dat vraagt een meer dan elementaire kennis van de leerstof van het secundair onderwijs.
Verder studeren
Je kan aan je onderwijsvakken altijd extra expertise toevoegen door nog een onderwijsvak toe te voegen aan je diploma. Binnen het studiegebied onderwijs zijn er ook heel wat specialisatiemogelijkheden:
- banaba buitengewoon onderwijs
- banaba schoolontwikkeling
- banaba zorgverbreding en remediërend leren
- lager onderwijs via avondonderwijs
- postgraduaat zorgleraar
- attest rooms-katholieke godsdienst
- Master in de onderwijskunde, educatieve wetenschappen of pedagogiek na een schakelprogramma
- kortlopende nascholingssessies zoals bijvoorbeeld een nascholing van het Spellenarchief
Aan de slag
Als je een lerarenopleiding volgt, wil je natuurlijk graag in het onderwijs aan de slag. Toch zijn er ook buiten het onderwijs heel wat sectoren en functies waar medewerkers met een onderwijsopleiding aan de slag gaan. En omdat je heel wat communicatieve vaardigheden meekrijgt, kun je ook in meer administratieve en commerciële functies terecht.