Gebeten door techniek en creatief experimenteren met jongeren? Dan is een job als leraar techniek iets voor jou.
Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.
Leerkracht techniek worden
Het onderwijsaanbod speelt in op de snelle veranderingen binnen het domein van de techniek. Alle leerlingen in de eerste graad van het secundair onderwijs krijgen een inleiding in techniek en technologie.
Met zelfstudiepakketten werk je zelfstandig en krijg je ook de ruimte om creatief te experimenteren in technologische ontdekkingsreizen. Een uitstekend uitgerust technologielokaal werkt inspirerend en biedt je veel exploratiekansen.
Als leraar techniek kan je leerlingen ‘technologisch nieuwsgierig’ maken. Je biedt jongeren unieke mogelijkheden om creatief, individueel of in groep, gestuurd of gedeeltelijk zelfgestuurd, de wondere wereld van de techniek te laten ontdekken via uitdagende opdrachten.
Wat na je studie voor leerkracht techniek?
Verder studeren
Je kan aan je onderwijsvakken altijd extra expertise toevoegen door nog een onderwijsvak toe te voegen aan je diploma. Binnen het studiegebied onderwijs zijn er ook heel wat specialisatiemogelijkheden:
- banaba buitengewoon onderwijs
- banaba schoolontwikkeling
- banaba zorgverbreding en remediërend leren
- lager onderwijs via avondonderwijs
- postgraduaat zorgleraar
- attest rooms-katholieke godsdienst
- Master in de onderwijskunde, educatieve wetenschappen of pedagogiek na een schakelprogramma
- kortlopende nascholingssessies zoals bijvoorbeeld een nascholing van het Spellenarchief
Aan de slag
Als je een lerarenopleiding volgt, wil je natuurlijk graag in het onderwijs aan de slag. Toch zijn er ook buiten het onderwijs heel wat sectoren en functies waar medewerkers met een onderwijsopleiding aan de slag gaan. En omdat je heel wat communicatieve vaardigheden meekrijgt, kun je ook in meer administratieve en commerciële functies terecht.